Met een Stone Island winterjas bewijst dit merk maar al te goed dat mode en functionaliteit elkaar niet hoeven uit te sluiten – en dat doen ze met enthousiasme! Innovatie is een belangrijk onderdeel van de identiteit van het merk, waaronder het gebruik van technische stoffen en innovatieve oppervlaktebehandelingen in hun kledingstukken. Het resultaat is een vooruitstrevende, sportieve en stedelijke look, vrij van het conventionele maar met een behoorlijke mate van verfijning. Bovendien omvat het proces gespecialiseerde verfmethoden om ervoor te zorgen dat de producten nooit hun individualiteit verliezen en worden aangeboden in een aantrekkelijke verscheidenheid aan moderne en deels experimentele kleuringen.

Het bedrijf is meer dan 30 jaar geleden opgericht

Het bedrijf is meer dan 30 jaar geleden opgericht – een lange tijd waarin het een continue groei heeft doorgemaakt en een schat aan kennis en knowhow heeft opgedaan. Op dit zeer specialistische gebied van functionele mode is Stone Island zowel pionier als ongeëvenaarde expert. Enkele van hun meest uitzonderlijke technologie zijn: stoffen die met kleurverandering reageren op temperatuurschommelingen en andere die sterk reflecteren door een glascoating. Dit zijn slechts enkele van de voorbeelden van hightech ontwerpen van dit modehuis.

Sportieve stijlen met een onderscheidend functioneel karakter

Het resultaat van de collectie van het merk? Sortieve stijlen met een onderscheidend functioneel karakter gericht op mannen met een heel bijzonder gevoel voor stijl en liefde voor bijzondere materialen. Stone Island-collecties zijn te vinden in met de hand geselecteerde winkels en exclusieve online winkels over de hele wereld, die voldoen aan de hoogwaardige kwaliteitsclaims van het label. Tegenwoordig is het Stone Island-assortiment niet langer beperkt tot enkel een Stone Island winterjas. Er zijn gebreide kleding, basics zoals T-shirts en poloshirts, broeken, overhemden en accessoires om uit te kiezen – en er is ook een kleine Stone Island-collectie voor kinderen.